Arkon Plaza Beşiktaş/ Yurtiçi Projelerimiz/ PROJELERİMİZ- Everest İzolasyon Türkiye'nin İzolasyon Müteahhidi. Yalıtım-Mantolama-Epoksi.
New Page 1

Everest �zolasyon

 
Modern Menu
New Page 2
 

PROJELERÄ°MÄ°Z

 
 

Yurtiçi Projelerimiz

Yurtiçi Projelerimiz

  Yurtdışı Projelerimiz
 

 Arkon Plaza BeÅŸiktaÅŸ ;

Arkon Plaza BeÅŸiktaÅŸ

 

 

Proje, ihtiyaç programı veri ve beklentileri ile çevreye ait özellikler gözeterek tasarlanmıştır.

Tasarımda, imar ÅŸartlarının sunduÄŸu olanaklardan gabari ve inÅŸaat alanı olarak sonuna kadar yararlanılmıştır. Yapı, toplam brüt 3000 m2 kapalı alan içermekte ve üst kotu +24,50’ye ulaÅŸmaktadır. Mevcut arazi eÄŸiminden yararlanılarak giriÅŸ kotu +-0,00’in altında ışık alan ve kademeli bahçe ile iliÅŸkili iki kat daha kazanılmıştır. Zemin altında bodrum katlar ise otopark katı olarak deÄŸerlendirilmiÅŸtir.

Çekme mesafeleri de gözetilerek yapının Åžair Kerem sokağına yönelik esas ve önemli cephesi tek ve sürekli bir dış bükey cephe olarak çözülmüÅŸtür. Bu çözüm her iki yönden yaklaşımla algı sürekliliÄŸi saÄŸlayıp, görüÅŸe girme açısını da fazlalaÅŸtıracaktır.

Yapı cephesi, tabiatın doÄŸal renklerini taşıyan düÅŸey taşıyıcı unsurlar, “dikitlerden” oluÅŸturulmuÅŸtur. Bu çözüm bir yandan, yapıya gökyüzüne doÄŸru ışıltılı “taç vari” bir kimlik kazandırırken bir yandan da yapıyı olduÄŸundan yüksek gösterecektir. Cepheyi oluÅŸturan dikitlerin, bahçe düzenlemesi çerçevesinde dış mekânda da serbest unsurlar olarak (aydınlatma ve tematik plastik unsurlar vb.) kullanılmalarıyla mekânsal kimlik tüm alana güçlü bir ÅŸekilde yayılacak ve çevreden algılamada anlamlı ve akılda kalıcı bir etki oluÅŸturacaktır.

Yapıya alt kottan bir karşılama meydanı aracılığı ile girilmekte ve kullanıcıyı ihtiyaç programında da istendiÄŸi nitelikte büyük bir giriÅŸ holü karşılamaktadır. Galeri boÅŸlukları, bitkiler ve grubun tanıtımına yönelik sergi alanları ile zenginleÅŸtirilmiÅŸ giriÅŸ holü kesitte de görüleceÄŸi gibi 2 kata yayılan bir görsel süreklilik içermektedir.

Plan düzeni katlarda yapı alanının en kör köÅŸesine yerleÅŸtirilmiÅŸ çekirdek grubu ile ana yola yönelik serbest bölünebilir, ışıklı ve esnek hacim olarak iki temel alandan oluÅŸmaktadır. Katlardaki alan kullanımı ihtiyaç programındaki beklentiler uyarınca yapılmıştır. Bununla birlikte plan kurgusu ilerde deÄŸiÅŸecek ihtiyaçlar doÄŸrultusunda kolaylıkla yeni düzenlemelere olanak saÄŸlayacak esnekliktedir. 

Mantolama Su yalıtımı
 

Diðer Projeler



  Toplam Proje:29

KURUMSAL  |   HÄ°ZMETLERÄ°MÄ°Z  |   PROJELERÄ°MÄ°Z  |   Ä°LETİŞİM  |    Site Creation by / +BrandPlus      
PaylaÅŸ

2010 - 2014 © Copyright Everest İzolasyon. Tüm Hakları Saklıdır.